Automationsingenjör inom drift och service

Automationsingenjör är yrket för dig som intresserar dig för teknisk problemlösning och vill jobba med ny teknik inom en spännande och växande bransch. Som automationsingenjör blir du spindeln i nätet som tillsammans med andra tekniker utvecklar automationsutrustning och processer för drift.

Utbildningen ger dig aktuell kompetens för att kunna hantera, serva och driftsätta automatiserade system och processer inom främst process- och tillverkningsindustrin. Du kommer även lära dig att programmera PLC och industrirobotar.

I din yrkesroll arbetar du med felsökning, PLC-programmering och driftsättning av automatiserade system.

Efter utbildningen besitter du specialiserade kunskaper om service och underhåll av maskin och automatiserade system. Du har kunskap om omvärldsbevakning och analys, hur faktorer som hållbarhet och ny teknik kan påverka beslut inom arbetsområdet.

I ditt yrke har du en överblick över den svenska industrins teknikutveckling, branschens nationella och internationella ställning samt kännedom om angränsande yrkes- och kompetensområden såsom, IT och automatisering.

Utbildningen som är på heltid är platsbunden en dag (sex timmar) per vecka. Utöver det ingår två timmars digital liveföreläsning per vecka. Resterande tid är självstudier.

Startdatum för nästa utbildning: 4 september 2023

Utbildningslängd: 2 år

Ort: Tranås

Kostnad: Privatperson: Gratis och CSN-berättigad. Företag: Finns som uppdragsutbildning vilket innebär att företag kan köpa plats på hel eller del av utbildning i syfte att kompetensutveckla personal.

Arrangör: TUC Yrkeshögskola

Mer information om utbildningen: Automationsingenjör inom drift och service Länk till annan webbplats.