Trähusprojektör

Utbildning för dig som vill rita drömhus!
Utbildningen lär dig att snabbt och effektivt ta fram de ritningar som krävs för att kundens drömhus ska bli verklighet. Du får en värdefull helhetsbild av hur ett hus arbetas fram, allt från kundens beställning till det inflyttningsklara huset.

Under utbildningen lär du dig:

  • Principer för konstruktion och produktion av trähus upp till och med två våningar
  • Att förebygga problem vid produktion av täta och välisolerade bostäder
  • Vilka ritningar som är nödvändiga i de olika faserna kring byggandet och hur du skapar dem
  • Vilka lagar och regler som styr byggandet i Sverige
  • CAD i 2D och Revit

Utbildningen följer ett unikt koncept där du arbetar både med 2D och Revit samt successivt lär dig förstå att projektera och konstruera trähus. De lärarledda studierna bedrivs i Vetlanda. En stor del av kursplanen är lärande i arbete vilket innebär att de studerande praktiserar på ett företag. De studerande får arbetslivserfarenhet och kontakter som ofta leder till arbete direkt efter examen. Utbildningen har ett nära samarbete med utbildningens ledningsgrupp. Utbildningens ledningsgrupp består av OBOS, Hjältevadshus, Moelven, Eksjöhus, Trivselhus och Anebyhusgruppen.

Startdatum för nästa utbildning: 21 augusti 2023

Utbildningslängd: 1,5 år

Ort: Vetlanda

Sista anmälningsdag: 14 maj 2023

Arrangör: Vetlanda‎ Lärcentrum

Mer information om utbildningen: Trähusprojektör Länk till annan webbplats.