Technical Sales Manager

Vill du kunna kombinera ditt tekniska intresse med din sociala förmåga? Rollen som Technical Sales Manager är för dig som vill arbeta relationsskapande och personligt samtidigt som du förmedlar teknisk spetskompetens med syfte att driva en affär till avslut. Till skillnad från traditionell försäljning har denna roll ett större fokus på att bygga relationer genom konsultativ försäljning.

Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper om säljprocessens alla delar med ett extra stort fokus på teknisk försäljning. Med dessa kunskaper kan du ansvara för att driva en försäljning från start till mål.

I din roll hjälper du kunden identifiera, planera och rekommendera den, för kunden, bästa lösningen. Du sätter dig in i kundens verksamhet och bistår med teknisk kunskap som hjälper kunden ta ett konkurrenskraftigt beslut. Det kan innebära att analysera kundbehov och göra en konkurrensanalys för att kunna kommunicera och föreslå lämpliga tekniska lösningar till en kund. Lönsamhetsberäkningar, budgetering och projektledning är också en del av din vardag. Som Technical Sales Manager besitter du även kunskaper om industrins processer och logistikkedjan. Genom dessa kunskaper kan du hjälpa kunden göra smartare och mer hållbara val.

Utbildningen är på distans med närträffar på TUC Yrkeshögskola i Jönköping cirka fyra gånger per år.

Startdatum för nästa utbildning: 4 september 2023

Utbildningslängd: 2 år

Ort: Jönköping

Arrangör: TUC Yrkeshögskola

Mer information om utbildningen: Technical Sales Manager Länk till annan webbplats.